Pálinka Éjszakája
A pálinka élménye a tányérban
A Pálinka Nemzeti Tanács új hagyományt kíván teremteni a Pálinka Éjszakáján, ahol nemzteti italunk és a hazai alapanyagokra épülő modern gasztronómia köt házasságot. Ezzel a nagyszerű találkozással szeretnénk bemutatni, hogy a pálinka nem csak italként, hanem alapanyagként és fűszerként is megállja helyét a kulináris élvezetek világában, sokszínűségével egyre szélesebb közönség számára lehetővé téve új ízek felfedezését, az ünnepi asztalok fényének emelését.
A Pálinka Éjszakájához bármilyen étterem csatlakozhat, aki képes tökéletes összhangot teremteni egy általa kreált, pálinkával készült menü, és az ehhez kínált pálinka között. Ezen az éjszakán minden séf szabadjára engedheti a fantáziáját, hiszen csak egy szempontnak kell megfelelnie: alapanyagként vagy fűszerként használjon olyan pálinkát, amelyet a megálmodott fogása mellé is szívesen szervírozna.
Vendégként pedig csak egy dolgunk van: élvezni az illatokat és ízeket, kóstolni és újraértelmezni a pálinkát.
Csatlakozó éttermek és pálinkaházak:
Gaben Étterem Borbár és Vinotéka,
9200 Mosonmagyaróvár,
Szent László tér 4.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/3010500812316559/
Menü, Andorka István konyhafőnök ajánlásával
- Tárkonyos vadraguleves – Kisüsti Szilva pálinkával ( Csalló Pálinka Manufaktúra )
- Szarvasgerinc szeder raguval, knédlivel – Szeder pálinka ( Csalló Pálinka Manufaktúra )
- Flódni – Alma pálinkával ( Csalló Pálinka Manufaktúra )
Székely Tanya Csárda
Rönök, Alkotmány út 9.
Tel.:+36 94 538 013
Email: szekelytanya@gastland.hu
FB.: https://www.facebook.com/szekelytanya/
MENÜ a séf ajánlásával:
Leves:
Csilipálinkás sültpaprika-krémleves, zelleres fetasajttal
Pálinka: 2cl birsalama pálinka
Főétel:
Lassan sütött mangalicaszűz, balzsamecetes zöld diós pálinkamártással, burgonya gratinnal
Pálinka: 2cl feketeribizli pálinka
Gyömbéres szilvapálinkával pácolt bőrös csirkemell, kéksajtos körtés cikóriasalátával
Pálinka: 2cl vilmoskörte pálinka
Desszert:
Mézeskalács-pálinkás pohárkrém, aszalt ágyas gyümölcsökkel
Pálinka: 2cl kajszibarack pálinka
A menüben a főételek választhatók.
A menü ára 6.990 Ft
Panyolai Szilvórium
tel.: 06/30-610-2958
e-mail: titkarsag@panyolai.hu
Magyarország egyik legszebb fekvésű pálinkafőzdéje különleges kalandot ígér. Kóstolótúránkon ismerjen meg mindent, amit a pálinkafőzésről és kóstolásról tudni szeretne. Bemutatjuk főzdénk mesébe illő, legendás történetét, vendégeink végigkísérhetik a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés titkaiba – szakértő vezetéssel. Megismerhetik a „Nemtudom” szilvafajtát, mely csak itt terem ilyen minőségben és a mintegy 35 féle kézműves Panyolai Pálinkát.
A főzdebemutatót pálinkakóstoló követi: az Öreg-Túr partján álló – vízi úton is megközelíthető – Elixír Kóstolóházban megkóstolhatják a Panyolai Pálinkák akár teljes kínálatát.
A pálinkakóstoláshoz elsősorban helyi termékeket, jellegzetes, szatmári ízeket kínálunk. A főzdelátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Bővebb információ: http://panyolai.hu/kostolas–programok/
Publo Étterem és Pizzéria
8083 Csákvár Szent Mihály tér 12.
asztalfoglalás: +36-22/254-534 | +36-70/678-3338
Menü:
Vaddisznószűz házi burgonyafánkkal, szilvapálinkával flambírozott gyümölcsmártással
Karamellizált körte, vilmoskörte pálinkás mascarponés pohárkrémmel
További információ: https://www.facebook.com/1623649134610187/posts/2277433349231759?sfns=mo
KNYSA Kitchen&Bar
Chef Neve-Ihász Gábor
Cim-8800 Nagykanizsa Erzsébet Tér 17
KNYSA CHEF AJÁNLAT
Pálinka Éjszakája
Előétel
Holland Kecskesajt/Feketeribizli Pálinka-Textura/Briós
Főétel
Rosé Kacsamell/Füstölt Batata/Cigánymeggy Pálinka-Jus
Desszert
Panna Cotta/Vadkörte Pálinka/Mazsola/Füge
Bővebb információ: http://knysa.hu/