Pálinka Éjszakája

A pálinka élménye a tányérban
 

 

A Pálinka Nemzeti Tanács új hagyományt kíván teremteni a Pálinka Éjszakáján, ahol nemzteti italunk és a hazai alapanyagokra épülő modern gasztronómia köt házasságot. Ezzel a nagyszerű találkozással szeretnénk bemutatni, hogy a pálinka nem csak italként, hanem alapanyagként és fűszerként is megállja helyét a kulináris élvezetek világában, sokszínűségével egyre szélesebb közönség számára lehetővé téve új ízek felfedezését, az ünnepi asztalok fényének emelését.

 

A Pálinka Éjszakájához bármilyen étterem csatlakozhat, aki képes tökéletes összhangot teremteni egy általa kreált, pálinkával készült menü, és az ehhez kínált pálinka között. Ezen az éjszakán minden séf szabadjára engedheti a fantáziáját, hiszen csak egy szempontnak kell megfelelnie: alapanyagként vagy fűszerként használjon olyan pálinkát, amelyet a megálmodott fogása mellé is szívesen szervírozna.

 

Vendégként pedig csak egy dolgunk van: élvezni az illatokat és ízeket, kóstolni és újraértelmezni a pálinkát.

 

Csatlakozó éttermek és pálinkaházak:

 

Gaben Étterem Borbár és Vinotéka,

9200 Mosonmagyaróvár,

Szent László tér 4.

http://gabenrestaurant.hu

Facebook event: https://www.facebook.com/events/3010500812316559/

Menü, Andorka István konyhafőnök ajánlásával

  • Tárkonyos vadraguleves – Kisüsti Szilva pálinkával ( Csalló Pálinka Manufaktúra )
  • Szarvasgerinc szeder raguval, knédlivel – Szeder pálinka ( Csalló Pálinka Manufaktúra )
  • Flódni – Alma pálinkával ( Csalló Pálinka Manufaktúra )

 

Székely Tanya Csárda
Rönök, Alkotmány út 9.
Tel.:+36 94 538 013
Email: szekelytanya@gastland.hu
FB.: https://www.facebook.com/szekelytanya/

MENÜ a séf ajánlásával:

Leves:

Csilipálinkás sültpaprika-krémleves, zelleres fetasajttal

Pálinka: 2cl birsalama pálinka

Főétel:
Lassan sütött mangalicaszűz, balzsamecetes zöld diós pálinkamártással, burgonya gratinnal
Pálinka: 2cl feketeribizli pálinka

Gyömbéres szilvapálinkával pácolt bőrös csirkemell, kéksajtos körtés cikóriasalátával
Pálinka: 2cl vilmoskörte pálinka

Desszert:
Mézeskalács-pálinkás pohárkrém, aszalt ágyas gyümölcsökkel
Pálinka: 2cl kajszibarack pálinka

A menüben a főételek választhatók.
A menü ára 6.990 Ft

 

Panyolai Szilvórium

tel.: 06/30-610-2958
e-mail: titkarsag@panyolai.hu

 

Magyarország egyik legszebb fekvésű pálinkafőzdéje különleges kalandot ígér. Kóstolótúránkon ismerjen meg mindent, amit a pálinkafőzésről és kóstolásról tudni szeretne. Bemutatjuk főzdénk mesébe illő, legendás történetét, vendégeink végigkísérhetik a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés titkaiba – szakértő vezetéssel. Megismerhetik a „Nemtudom” szilvafajtát, mely csak itt terem ilyen minőségben és a mintegy 35 féle kézműves Panyolai Pálinkát.

A főzdebemutatót pálinkakóstoló követi: az Öreg-Túr partján álló - vízi úton is megközelíthető - Elixír Kóstolóházban megkóstolhatják a Panyolai Pálinkák akár teljes kínálatát.

A pálinkakóstoláshoz elsősorban helyi termékeket, jellegzetes, szatmári ízeket kínálunk. A főzdelátogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges.

Bővebb információ: http://panyolai.hu/kostolas--programok/

 

 

Publo Étterem és Pizzéria

8083 Csákvár Szent Mihály tér 12.

asztalfoglalás: +36-22/254-534 | +36-70/678-3338

http://www.publo.hu

 

Menü:

Vaddisznószűz házi burgonyafánkkal, szilvapálinkával flambírozott gyümölcsmártással

Karamellizált körte, vilmoskörte pálinkás mascarponés pohárkrémmel

 

További információ: https://www.facebook.com/1623649134610187/posts/2277433349231759?sfns=mo

KNYSA Kitchen&Bar

Chef Neve-Ihász Gábor

Cim-8800 Nagykanizsa Erzsébet Tér 17

KNYSA CHEF AJÁNLAT

Pálinka Éjszakája

 

Előétel

Holland Kecskesajt/Feketeribizli Pálinka-Textura/Briós

Főétel

Rosé Kacsamell/Füstölt Batata/Cigánymeggy Pálinka-Jus

Desszert

Panna Cotta/Vadkörte Pálinka/Mazsola/Füge

Bővebb információ: http://knysa.hu/

https://www.facebook.com/knysakitchenandbar/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAgcEBIPveOn3O3noneRf5Z9B34mJLZnX4FGaTMg6KNrFd4E74kZnG4DAVYNcriQtIyd_Q1WDizgaN7

 

Hírlevél feliratkozás